TÉMÁK, Kategóriák

A dohányzásról való leszokás fél tucat kedvező élettani hatása

668
HOZZÁSZÓLÁS:

A nikotin-függőség rabságából nem könnyű megszabadulni, ám ha sikerül, minden füstmentes évvel csökken a szív-és érrendszeri, illetve a súlyos légúti problémák, na és persze a dohányzással nem véletlenül összekapcsolt daganatos megbetegedések kialakulásának a kockázata is. egeszseg-bor-szepseg-borapolas-noi-arc

A dohányzás abbahagyása után javul a szervezet állapota, de évekbe telik majd, mire az összes kedvező élettani hatás kialakul.

Melyek ezek a kedvező élettani hatások?

1.) A leszokás utáni egy éven belül a szívbetegség és a stroke kockázata a felére csökken, ám csupán mintegy 15 évvel később éri el azok szintjét, akik sohasem cigarettáztak.

2.) Ami a (dohányzással sokak által összekapcsolt) tüdőrákot illeti: 10 füstmentes év után a betegség rizikója a felére, harmadára csökken, de csupán 20 év elteltével éri el azok szintjét, akik sohasem gyújtottak rá.

3.) Ha a dohánytermékek kerülése mellett más epgészségjavító léésre is rászánjuk magunkat, felgyorsítható a szervezet regenerálódása, s végül akár fokozott immunitásra is szert tehetünk a dohányzással összefüggő betegségekkel szemben.

4.) A dohányzás abbahagyása után a bőr fiatalosabbá és ránctalanabbá válik.

5.) Újra élvezhetjük az élet apró örömeit: Jobban érezzük majd az ételek ízét, a virágok illatát, képesek leszünk teli tüdővel beszívni az eső utáni friss levegőt.

6.) Ráadásul a leszokás után idővel egy seregnyi súlyos betegség (pl. krónikus tüdőbetegségek) kialakulásának kockázata is csökken.

Így szokjon le a dohányzásról: 6+1 segítő tipp Mindenkinek! >>>

668
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Hídvégi Klaudia szerint:

    Tavaly október óta nem dohányzom. Újra érzem az illatokat, ízeket. Sokkal aktívabb vagyok nappal és éjszaka pedig jobban alszom. Szerintem elsősorban akaraterő kérdése a leszokás, fejben kell eldönteni az egészet. Vesztenivaló pedig nincs, csak nyerhetünk, ha elhagyjuk ezt a rossz szokást.

    • Lovas Virág szerint:

      Leginkább attól tartok, hogy ha leszokok a cigiről sokat fogok hízni. Azt mondják, hogy akár 10 kiló is felszaladhat anélkül, hogy nasival helyettesíteném a cigit. Klaudia, te hány kilót híztál mióta nem dohányzól?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]